top of page

ACUPUNCTUUR

Interview over Acupunctuur met Céline 

Acupunctuur is een medische complementaire techniek, die historisch gezien haar oorsprong meer dan 2000 jaar geleden vindt in de Traditionele Chinese Geneeskunde.
Het doel is een therapeutisch effect, herstel van balans, te bekomen door stimulatie van bepaalde specifieke punten op het menselijk lichaam met behulp van steriele naalden.
Acupunctuur wordt ondertussen erkend door de WHO (World Health Organisation) als een effectieve en kostenbesparende geneeswijze.

Acupunctuur voor vrouwen

Acupunctuur is een lichaamsgerichte therapie, waarbij jouw lichamelijke klachten worden behandeld.

Het kan eventueel aanwezige emotionele processen ondersteunen: emoties worden benoemd, maar niet geanalyseerd of dieper op ingegaan tijdens een acupunctuurtraject.

Samen gaan we aan het werk om jouw gezondheid terug in balans te brengen, zodat jij je cyclus beter kan verstaan. Zo heb je minder zorgen om de hormonale eb en vloed, en meer genot van je vrouwelijkheid.

In mijn praktijk wordt hoofdzakelijk gewerkt met acupunctuurtrajecten, waarin opeenvolgendeafspraken in een vast schema gepland worden om zo het maximale effect van de behandeling te kunnen bewerkstelligen.

Bij de eerste afspraak plannen we een aantal afspraken vooruit, en na 5-6 afspraken evalueren we hoe het traject verder gaat.

Acupunctuur werkt cumulatief. Dus bij aanvang dient er een bepaald ritme gehanteerd te worden, wil acupunctuur werkzaam zijn voor jouw klacht.

Alsook worden er tips meegegeven naar huis, hoe jij zelf aan jouw klacht mee kan werken.

Acupunctuur is geen quick fix noch tovermiddel. Ik kan je op de goede weg helpen, doch een betere balans in je leven en cyclus vinden en vasthouden vraagt inzet van mij alsook van jou. We werken er samen aan.

West en Oost hand in hand

In de praktijk vind ik het als acupuncturiste en verpleegkundige zeer belangrijk dat Westerse en Chinese geneeskunde, waar acupunctuur deel van uitmaakt, hand in hand gaan.
Zo worden immers de beste resultaten bereikt, in het belang van de patiënt. 
Vandaar is het aan te raden contact te onderhouden met uw behandelende geneesheer of huisarts.

Links

Belgian Acupuncture Federation -BAF
bottom of page