top of page

BEHANDELING

Tijdens een eerste gesprek wordt zoveel mogelijk informatie verzameld om een totaalbeeld te krijgen van de patiënt en zijn klacht(en).
Indien u beschikt over uitslagen van onderzoeken of artsen aangaande de klacht, mag u die meebrengen tijdens een eerste consult.
Na het gesprek, bekijken van de tong en palpatie van de pols en eventueel pijnlijke zones op het lichaam, volgt aansluitend een behandeling.
Er wordt geprikt met dunne steriele wegwerpnaaldjes, die gedurende ongeveer 20-30 minuten blijven zitten, afhankelijk van de conditie van de patiënt en de aard van de klacht.
Het inbrengen van de naaldjes is zo goed als pijnloos. Nadien wordt de naald zacht gemanipuleerd om de juiste positie te verzekeren. Hierbij kan een soort van tinteling, of warmte gevoeld worden. Dit wordt het opzoeken van de ‘Qi’ genoemd.
Dit garandeert de efficiëntie van de acupunctuurbehandeling.
 
Tijdens het ter plaatse blijven van de naaldjes wordt er aanvullend een verwarmende moxa lamp op het lichaam geplaatst, en kan de patiënt rustig blijven liggen.
Indien nodig, kan er gebruik gemaakt worden van aanvullende technieken zoals cupping, ooracupunctuur, oorzaadjes, of electro-acupunctuur.
Vaak word advies gegevens in verband met supplementen, voeding en levensstijl aanpassingen om uw herstel en behandelplan ten volle te ondersteunen.
bottom of page